Web
Analytics

UITGESTELD - ALV en gamesessie: Hoe werkt Portfoliomanagement in een Agile wereld?

Op 31.03.2020
Categorieën: BPUG


Vanwege het coronavirus wordt dit event uitgesteld naar een later te bepalen datum

Uitnodiging 31 maart 2020 +
Algemene Leden Vergadering

Het bestuur van de Best Practice User Group Nederland nodigt al haar leden uit voor de Algemene Leden Vergadering op dinsdag 31 maart 2020, van 18:15 – 18:45 uur bij KWD, Weverstede 15, Nieuwegein. De agenda en bijbehorende stukken kunt u vanaf 17 maart vinden op de website. Aansluitend aan de ALV organiseert BPUG om 19.00 uur:

Serious game:
Hoe werkt Portfoliomanagement in een Agile wereld?

Tijdens deze avond gaan we gezamenlijk een serious game spelen om te ontdekken hoe portfoliomanagement in een agile wereld werkt. Doel van de game is om aan den lijve te ervaren welke keuzes mogelijk zijn en op welke wijze de organisatie kan komen tot goede prioriteiten en besluiten.

De game speelt rondom een casus: BikeIT

De directeur van BikeIT (Ronald Kappert) vraagt aan de aanwezigen of zij hem kunnen helpen met zijn portfolio-vraagstuk. Ronald geeft een korte introductie van het bedrijf BikeIT en schetst de problemen waar hij tegenaan loopt. De game start! De aanwezigen gaan in twee rondes groepsgewijs aan het werk om het vraagstuk op te lossen.

Ronde 1: In de eerste ronde moeten de groepen de diverse projecten (of beter gezegd, items) op de portfoliobacklog prioriteren op waarde. Maar ja, waarde is subjectief, tijdsgebonden en situationeel bepaald, dus ga er maar aan staan. Het is appels met peren vergelijken! Toch kun je er uitkomen door ze ten opzichte van elkaar te wegen. Erik van Daalen figureert als hoogleraar en legt uit hoe je dat kunt doen.
Ronde 2: In de tweede ronde moet er ook rekening gehouden worden met de technische voorwaarden. De truc is ook om projecten waar het kan, op te knippen in delen zodat je de waarde nog verder kunt maximaliseren. De directeur van BikeIT krijgt op deze wijze waardevolle adviezen.

Met deze kennismaking met de serious game, wordt aangetoond dat Agile portfoliomanagement meer is dan ‘sprints op een rijtje zetten’.

Sprekers:
Pasfoto Erik van DaalenPasfoto Ronald Kappert

Erik van Daalen is een ambitieuze pragmatische zelfstartende projectmanager met een gezonde drive. Hij kent het projectmanagement vak in al zijn facetten, zowel traditioneel als agile, waarbij projectresultaat belangrijk blijft. Hij is flexibel en ondernemend, heeft gevoel voor prioriteiten en besluitvaardig. Hij is open in zijn communicatie, een teamplayer en geïnteresseerd in mensen, dit maakt hem een projectmanager die in staat is mensen te stimuleren.

Ronald Kappert: Zelfstandig opererend, kalm onder druk, met ruim 20 jaar projectervaring, in het bijzonder met projecten die organisatie-breed impact hebben. Opdrachten van kleine tot multinationale organisaties, met teams op één locatie tot wereldwijd verspreid. Ronald werkt graag vanuit een regiefunctie waarbij hij mensen aanspreekt op hun rol en hij hen in staat stelt hun bijdrage aan het projectsucces te realiseren.

Praktische informatie  

Programma:Catering:
Kosten:

17:30 - 18:15 Ontvangst en buffet
18:15 - 18:45 Algemene Leden Vergadering
19:00 - 21:00 Workshop door Erik van Daalen en Ronald Kappert
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

 PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.