Web
Analytics

Topper van het seminar - Innovatie Portfoliomanagement

Op 10.12.2019
Categorieën: BPUG


Structuur in Innovatie: het innovatie ecosysteem

Op dinsdag 10 december a.s. zullen Joyce Oomen, Hugo Bakkenist, Peter Stooker, Ronald Jansen en Hannelore Albrecht als een van de twee best beoordeelde sessies van het BPUG seminar 2019, een zeer interessante workshop verzorgen.

De wereld verandert in een ongekend tempo: organisaties moeten wel mee als ze willen overleven. Om succesvol te zijn in innovatie is een duidelijke structuur nodig: het innovatie ecosysteem. Aan de hand van onze casus Helder & Schoon maak je kennis met de vijf elementen van dit model. Voor ieder onderdeel verzorgen wij een mini workshop van 20 minuten, je kunt dus aan meerdere onderdelen deelnemen! 
1. Innovatie Scope: Wat is eigenlijk je innovatiestip op de horizon? Met wie en hoe wil je dat gaan bereiken? 
2. Innovatie Portfolio: Hoe ziet een gebalanceerde innovatieportfolio er uit? Wat is je realisatiestrategie voor ieder type innovatie? 
3. Innovatie Praktijk: Er zijn veel innovatiemethodes en technieken. Belangrijkste overeenkomst: de klant is het uitgangspunt. Wat is de waarde eigenlijk die jij aan de klant levert? 
4. Innovatie Accounting: Het is lastig om innovatie meetbaar te maken. Met innovatie accounting zorg je voor passende metrics op het juiste moment. 
5. Innovatie Management: Ook voor innovatie zijn een fasering en processen nodig. We moeten het echter niet dichttimmeren. Vandaar dat wij focus leggen op criteria en niet op deliverables.

Sprekers: Joyce Oomen, Hugo Bakkenist, Peter Stooker en Ronald Jansen (Pimcy) en Hannelore Albrecht (VECOZO)
Pasfoto Joyce Oomen1 Pasfoto Hugo Bakkenist1 Pasfoto Peter Stooker1 Pasfoto Ronald Jansen1 Pasfoto Hannelore Albrecht1

 

 

 


Pimcy Innovatie & Portfoliomanagement
 
brengt structuur in innovatie. Pimcy is een netwerkorganisatie van innovatieprofessionals. Joyce combineert het lean innovatie denken met structuur: innovatie portfolio management. Hugo heeft jarenlang ervaring met en in de wereld van “lean” innovatie. Zijn motto; “Proberen is eenvoudiger dan voorspellen”. Holistische blik op deze materie, van innovatie strategie tot de implementatie en realisatie. Peter legt de focus op bestuurlijke inrichting van innovatie en de meetbaarheid daarvan. Ronald zorgt ervoor dat met structuur toch ruimte voor innovatie ontstaat. Hannelore heeft ervaring met innoveren binnen een organisatie en legt focus op klantgericht innoveren.
In deze workshop laat het Pimcy team zien hoe zij op een samenhangende manier alle elementen van het innovatie ecosysteem gericht helpen verbeteren.

Praktische informatie  

Programma:Catering:
Kosten:

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Workshop door Pimcy
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via onderstaand formulier tot uiterlijk vrijdag 6 december 2019.
Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

 PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.