Web
Analytics

Agile Projectmanagement

Op 21.11.2019
Categorieën: BPUG


Agile Projectmanagement

Presentaties

Op donderdag 21 november organiseren wij een workshop over Agile Projectmanagement door Kitty Clerc en Henk Daniel. In deze workshop gaan zij op zoek naar de definitie van Agile Projectmanagement. Want Agile kent toch eigenlijk geen projecten? Hoe werkt dit dan? En werk je dan ook echt Agile of is het meer PRINCE2 in een nieuw jasje? 

Het programma
In deze workshop nemen Henk en Kitty je mee in de wereld van Agile Projectmanagement in drie onderdelen: 

  1. Wat is Agile Projectmanagement? 
    Allereerst kijken we naar wat Agile Projectmanagement nu eigenlijk is. Hoe werkt het en wat zijn de verschillen met een ‘puur’ Agile omgeving en de klassieke omgeving van PRINCE2? 
  1. Welke positie neemt Agile Projectmanagement in binnen de organisatie? 
    Vervolgens kijken we naar de organisatie. Wat is er nodig om Agile werkende (project)teams aan te laten blijven sluiten bij de bedrijfsvisie en strategische doelen uit het portfolio?  
  1. Hoe kun je projecten vormgeven in een Agile omgeving? 
    Tenslotte gaan we naar de praktische uitvoering: hoe geef je nu zo’n Agile project vorm en wat heb je daar allemaal voor nodig? 

Theorie en praktijk
Naast een stukje theorie, gaan ze direct aan de slag. Door middel van een praktijkcase, compleet met tooling en organisatiestructuur, krijg je een goed beeld van hoe zo’n project in de praktijk kan werken.

Sprekers:
Henk Daniel is directeur en senior adviseur bij Promista en heeft een ruime ervaring in het opzetten en begeleiden van projectmanagementprocessen in een Agile omgeving. Kitty Clerc is een zeer ervaren allround trainer met haar eigen bedrijf More Than Learning. (ook aangesloten bij De Projectacademie). De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in Agile Projectmanagement. 
Samen zullen zij deze workshop begeleiden en ieder vanuit hun eigen ervaring en expertise vertellen. En natuurlijk beantwoorden zij al jullie vragen! 

Henk Daniel                                      
Promista
Kitty Clerc
More than Learning

Praktische informatie  

Programma:Catering:
Kosten:

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Workshop door Henk Daniel en Kitty Clerc
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Presentaties


PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.