Web
Analytics

Kennissessie HAN: Innovatie "Het nieuwe werken"

Op 22.05.2019
Categorieën: BPUG


Kennissessie HAN: Innovatie "Het nieuwe werken"

Presentaties

Op woensdag 22 mei a.s. staat er weer een interessant event op de planning! BPUG organiseert samen met de Opleiding Bedrijfskunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een kennissessie met als thema Innovatie. In twee sessies zullen achtereenvolgens Michiel van der Molen en Mathijs van Kooten jullie meer over dit thema vertellen.

Sessie 1 - Van klassiek tot agile, kies de juiste aanpak!
Minder dan ooit bestaat er overeenstemming over wat een juiste projectaanpak is. Veel projecten combineren elementen van een klassieke en een agile aanpak. En volgens sommigen moeten we helemaal geen projecten meer doen. Welke aanpak past nu bij jou en bij jouw uitdaging? En bij de omgeving waarin je werkt? Ontdek het in deze interactieve bijeenkomst met heldere theoretische kaders, inspirerende voorbeelden en gelegenheid voor ervaringsuitwisseling.

Spreker: Michiel van der Molen - Molen&Molen
Pasfoto Michiel vander Molen1
Michiel van der Molen
begeleidt organisaties in doelgerichte samenwerkingsprocessen. Hij is mede-oprichter en vennoot van Molen & Molen (www.molenmolen.nl). Hij schreef onder meer ‘Projectmanagement voor opdrachtgevers, van klassiek tot agile’, ‘Waarom doen we dit eigenlijk? De businesscase als succesfactor voor projecten’ en ‘Batenmanagement draait om mensen’. Voor meer informatie klik hier.

 

 

Sessie 2 - Finext: een innovatieve organisatiestructuur, wat werkt wel en wat niet?
Werken vanuit principes is soms best even wennen. Het is tenslotte heel anders dan bij een organisatie met dwingende regels en hiërarchische structuren. Bij Finext krijg je enorm veel vrijheid. En dat vraagt ook wat van de vakmensen, bijvoorbeeld veel eigen verantwoordelijkheid. Mathijs zal toelichten hoe het werkt in zo’n soort bedrijf en ook wat er niet werkt in deze innovatieve organisatiestructuur.

Spreker: Mathijs van Kooten - Finext
Pasfoto Mathijs van Kooten1
Mathijs van Kooten
is een oud-bedrijfskunde student aan de HAN. Tijdens zijn studie was hij altijd al bezig met platte en eenvoudige organisaties, toen hij afstudeerde greep hij dan ook meteen de kans om bij een bedrijf te gaan werken waar geen managers en geen directeuren zijn. Alles draait om vertrouwen en vakmanschap. Wij van Finext zijn er namelijk van overtuigd dat eenvoud echt werkt. Wij halen weg wat kan, laten staan wat moet en voegen toe wat nodig is. Dat maakt organisaties wendbaarder, mensen gelukkiger en resultaten uitstekend.

 

Praktische informatie  

Programma:

Catering:
Kosten:

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 19:50 Sessie 1 door Michiel van der Molen
19:50 - 20:10 Pauze
20:10 - 21:00 Sessie 2 door Mathijs van Kooten
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Presentaties


PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.