Web
Analytics

BPUG seminar 2019: EmPowered by Innovation

Op 20.06.2019

 

BPUG logo seminar 2019 medium 

Op donderdag 20 juni 2019 organiseren wij het jaarlijkse BPUG seminar in de Jaarbeurs te Utrecht. Dit jaar alweer voor de 22e keer! 
 
Het tempo waarin onze wereld verandert is ongekend. Innovaties als Internet of Things en digitalisering van bedrijfsvoering spelen hierbij vaak een belangrijke rol. Leiden deze innovaties tot veranderingen in ons vakgebied project-, portfolio- en programmamanagement (P3M), of is het precies andersom? Is hier sprake van een wisselwerking waarbij innovaties en veranderingen in ons vakgebied elkaar versterken? Hoe pas je je organisatie en jezelf aan op deze ontwikkelingen?

BPUG seminar 2019 gaat op interactieve wijze op zoek naar antwoorden op de vragen die horen bij het thema. In diverse sessies en workshops gaan de bezoekers aan de slag om zichzelf en de organisatie aan te passen aan deze veranderingen en om te ervaren hoe men het vakgebied in kan zetten voor succesvolle innovaties.

Openingskeynote: Daniëlle Hellebrand

Het sociale brein; essentieel in dit digitale tijdperk!

Pasfoto Danielle Hellebrand wsDaniëlle is spreker, schrijver en coach over neuroleiderschap. Na de Hogere Hotelschool in Maastricht heeft Daniëlle Hellebrand 20 jaar als leidinggevende in de Recruitment, HR en Outsourcings-branche gewerkt. In 2011 heeft ze haar baan opgezegd en zich volledig ondergedompeld in de wereld van de psychologie, (interpersoonlijke) neurobiologie en een van de hardst groeiende onderzoeksgebieden; neurowetenschappen.

Inhoud: Hoe kunnen we ons brein beter benutten? Hoe kunnen zowel werknemers als werkgevers slim gebruik maken van inzichten die er zijn op dit gebied?
We staan voor revolutionaire uitdagingen. Of het nu gaat over digitalisering, change, industrie 4.0 of AI: de mens moet het doen. Onder druk of angst lukt niks, is neurowetenschappelijk vastgesteld. We kunnen alleen excelleren als we ons psychologisch veilig voelen. Hoe bereiken we dat?
We hebben onze mentale kracht, maar ook onze sociale vaardigheden heel erg nodig. Het orgaan waar deze belangrijke vaardigheden ontstaan is ons brein. En als ons brein zou kunnen praten: ‘Wat zou het ons willen zeggen?’
Als spreker neemt zij u mee in de nieuwste inzichten over het sociale brein. Hierdoor krijgt u meer inzicht in hét kapitaal van organisaties: denkkracht en positieve menselijke energie. EmPowerment! Evidence based, praktisch en persoonlijk.

Keynote: Kjell van der Giessen

Empowered by Computational Thinking

pasfoto kjellvandergiessenKjell is verbonden aan HU als Lecturer HU University of Applied Sciences Utrecht met als aandachtsgebieden: De Digitale werkplek en Projectmanagement. Zijn onderzoeksgebieden zijn Ludificatie van projectmanagement en Digitale transformatie en Digitale integratie. Vertrekpunt voor zijn onderzoek:"...we zeggen tegen onze kinderen: "Eerst je kamer opruimen, dan gaan we iets leuks doen", maar wat als 'kamer-opruimen' leuk is? Hoe ziet dan op een doordeweekse dag hun kamer eruit?..." Voorts treedt hij op als spreker, dagvoorzitter, moderator (organisatieadviseur).

Inhoud: Waar in de afgelopen eeuwen de mens heeft geprobeerd de techniek te begrijpen, is de techniek nu aan zet om de mens te leren begrijpen. Voor velen is technologische vooruitgang iets magisch of soms zelfs ietwat beangstigend;”... wat als computers slimmer blijken dan wij?...” “…wat als machines alles kunnen en kennen wat wij mensen kunnen en kennen? Wat wordt dan onze rol?...”
Volgens de Wet van Moore gaat in 2040 de rekenkracht van computers die van mensen voorbij. Volgens Kennisnet is een van de belangrijkste 21e -eeuwse vaardigheden ‘Computational Thinking’: het vermogen om een oorspronkelijke oplossing toe te passen op een nieuw vraagstuk in een andere context. Zo kunnen we de mogelijkheden van een (digitale) toepassing verkennen voor een nieuwe taak. Denk aan het gebruik van een WhatsApp groep voor een werkoverleg. Of een LinkedIn poll als onderzoeksmethode.
Aan de hand van een hoog tempo presentatie krijgt u een beeld van de huidige stand van zaken in AI en de toepassingsmogelijkheden en uitdagingen voor projectmanagement. De centrale vragen zijn:”…gaan innovaties rondom kunstmatige intelligentie inderdaad zo snel als we denken of valt dat wel mee (of tegen)?...” En “…hoe passen wij onszelf en onze organisaties hierop aan?...”

Op de speciale seminarsite kun je meer informatie vinden over ons programma en de sprekers. Wil je ons seminar sponsoren, laat het ons weten vóór 17 mei 2019!  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Jolanda Zwaan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46522120.

Bezoekersinformatie

Aanmelding

Aanmelden kan via onderstaand formulier tot uiterlijk vrijdag 14 juni 2019.
Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

Annuleringsvoorwaarden:
Annuleren kan kosteloos tot 7 juni 2019. Daarna wordt bij annulering het volledige bedrag in rekening gebracht. Wanneer u lid bent en u annuleert na 7 juni, dan berekenen wij € 50,=. U kunt natuurlijk altijd een collega in uw plaats laten komen.PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.