Web
Analytics

ALV en Kennissessie: Vekoma Rides

Op 13.03.2019
Categorieën: BPUG


Uitnodiging 13 maart 2019 +
Algemene Leden Vergadering

Presentaties

Het bestuur van de Best Practice User Group Nederland nodigt al haar leden uit voor de Algemene Leden Vergadering op woensdag 13 maart 2019, van 18:15 – 18:45 uur bij KWD, Weverstede 15, Nieuwegein. De agenda en bijbehorende stukken kunt u vanaf 1 maart vinden op de website. Aansluitend aan de ALV organiseert BPUG om 19.00 uur een kennissessie over:

Vekoma Rides: Is jouw projectportfolio net een roller coaster?

Ons jaarlijkse seminar op 20 juni 2019 draagt de titel: “EmPowered by Innovation” en zoals wel vaker willen wij je alvast een voorproefje geven van wat je kunt verwachten rond dit thema. Tijdens een interactieve workshop deelt Vekoma Rides haar verhaal omtrent innovatie in portfoliomanagement. In een markt die bol staat van de innovaties is stilstand echt achteruitgang. En Vekoma wil juist voorop lopen!

Vekoma Rides is een van de meest toonaangevende achtbaanfabrikanten ter wereld en marktleider in de amusementsindustrie. De focus ligt op ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor attractieparken. Naast een portfolio variërend van familie tot “thrill” rides is Vekoma continu bezig met de ontwikkeling van op maat gemaakte attracties in nauwe samenwerking met internationale klanten en innovatieve eigen ontwikkeling.

 Plaatje achtbaan

'Om het hele proces van ontwerp tot installatie gecontroleerd te blijven laten verlopen, in een sterk groeiende markt, is portfolioplanning als centrale aansturing van het bedrijf een must. Hiermee gaan we de uitdaging aan om de vraag uit de markt, alswel onze drang naar innovatie zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de beschikbare capaciteit, zowel in huis als bij onze subcontractors.'

Sprekers:
In deze workshop laten Thijs Kiggen (Manager Projects) en Tim Veldhuis (Planning) van Vekoma Rides zien hoe zij grip hebben gekregen op de projecten die er worden uitgevoerd en hoe belangrijk inzicht in de verschillende capaciteiten is, om sturing te geven welke projecten worden uitgevoerd.

Daarnaast hebben zij op dit moment een aantal uitdagingen waarbij ze jullie hulp nodig hebben. Door “hét netwerk van projectprofessionals” bijeen te brengen willen we samen op zoek naar antwoorden op vragen zoals:
- De wereld beweegt steeds meer richting Agile. Hoe zouden we elementen hiervan kunnen toepassen binnen onze organisatie? Wat zien jullie als voor- en nadelen?
- Zijn er andere manieren en ervaringen als het gaat over planning in een matrix organisatie? Hoe kijken jullie aan tegen onze methodiek?
- Hoe kijken jullie aan tegen toepassing van methodieken als ‘earned value management, balance score card technieken etc.’ ? Wat zijn wat jullie betreft toegevoegde waarden t.o.v. down-to-earth met projecten bezig zijn of andersom?
En daarbij willen zij graag leren van jullie kennis en ervaringen, zodat de achtbaan in ieder geval “in control” is.

Praktische informatie  

Programma:Catering:
Kosten:

17:30 - 18:15 Ontvangst en buffet
18:15 - 18:45 Algemene Ledenvergadering
19:00 - 20:30 Presentatie door Thijs Kiggen en Tim Veldhuis 
20:30 - 21:00 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Presentaties


PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.