Web
Analytics

Van reageren naar anticiperen

Op 20.11.2018
Categorieën: BPUG


Workshop: Van reageren naar anticiperen
"Strategic Alignment in een Agile Portfolio"

Blog

Wie zich bezighoudt met agile transformaties is vaak al blij wanneer organisaties leren om zich voortdurend aan te passen en te reageren op de markt. Hierbij dreigt het gevaar dat de lange termijn naar de achtergrond verdwijnt. Het probleem is dat MoSCoW prioritering en WSJF uit gaan van de vraag: “Wat levert op dit moment de meeste waarde?” Dat is niet slecht, maar een bedrijf dat strategisch opereert kijkt iets verder vooruit. Het bedenkt strategische thema’s en formuleert een intentie voor elk van die thema’s. Die intenties realiseren zich niet vanzelf. Daar moet je extra aandacht aan geven.

Agile portfoliomanagement is de rol die de afstemming verzorgt tussen de strategie van een organisatie en de ontwikkelaars die producten en diensten ontwikkelen voor diezelfde organisatie. Vertrouwde hulpmiddelen, zoals de batenkaart en de impactmap, kunnen ons helpen om verbinding te maken tussen de strategische prioriteiten en de door klantwaarde gedreven wereld van agile teams. In de workshop gaan we oefenen met deze technieken.

Spreker: Dennis van der Spoel
Dennis van der Spoel is al ruim 20 jaar een van de bekendste experts op het gebied van portfoliomanagement. Daarnaast is hij geregistreerd Change Management Practitioner en gecertificeerd SAFe (Scaled Agile Framework) Program Consultant. Hij helpt organisaties wendbaarder te worden zonder met alle winden mee te waaien.

Praktische informatie  

Programma:Catering:
Kosten:

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Workshop door Dennis van der Spoel
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Blog

Presentatie


PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.