Web
Analytics

Verbeelding in Organisatie Verandering

Op 03.04.2019
Categorieën: BPUG


Verbeelding in Organisatie Verandering

Hoe breng je visie in beweging? Hoe maak je verwachtingen, beelden, opvattingen concreter levend? Door beelden op te roepen en letterlijk uit de doeken te doen!

Niet iedereen voelt zich op zijn gemak wanneer er een ‘creatieve’ sessie op de agenda staat. De schrik 'ik ben niet creatief' leidt vaak tot terugtrekken en afwachten. Hoe kun je jouw inspiratiesessie zodanig stap voor stap opbouwen dat aan het eind van de sessies de verbeelding van deelnemers visueel gemaakt is en ‘to do’ stappen oplevert.

Lesley start deze sessie met een toelichting op het inzetten van imaginatie bij veranderprocessen (psychomotorische achtergrond, ontwikkelproces en ervaringen bij het inzetten van imaginatie). De werkvorm van deze hele sessie is meteen een voorbeeld van hoe je zelf je eigen sessie op kunt bouwen. Je doorloopt aan de hand van opdrachtjes en oefeningen vanzelf het ‘imaginatieproces’.
Je helpt elkaar door te sparren, een concrete vraag af te bakenen, te tekenen, thema’s daaruit te analyseren en met de oogst daaruit de eerstvolgende acties in de praktijk concreet voor je te zien. Dit is dus een hele actieve sessie waar je aan de hand van je eigen praktijk een imaginatieproces zelf uitvoert. Direct toepasbaar, veilig creatief door de logische kleine stappen in het proces zodat je deze opbouw heel goed zelf in kunt zetten in je eigen projecten en veranderprocessen.

Spreker: Lesley Lap - AIMIGO & Co Organisatie Ontwikkeling
Lesley Lap is sinds de jaren 90 begeleider van veranderprocessen en dan met name die waar zowel veiligheid als een katalysator nodig is om mensen en teams te begeleiden stappen te zetten. Hij ontwikkelde diverse werkvormen waarbij het werken met beelden en imaginaties sterk bijdraagt aan de ontwikkeling van mens en organisatie. In dit licht plaatst hij ook zijn onderzoek naar co-creatieve visualisatie bij organisatieverandering (co-creation). Hij gebruikt zijn visie op het inzetten van imaginatie als inspiratiebron bij de humanisering en sociale vernieuwing van organisaties.

Praktische informatie  

Programma:Catering:
Kosten:

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Workshop door Lesley Lap
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via onderstaand formulier tot uiterlijk vrijdag 29 maart 2019.
Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.


PRINCE2®, MSP®, MoP®, M_o_R®, MoV® and P3O® are registered trade marks of AXELOS Limited.