Kalender

Evenement 

Titel:
Avond seminar: Agile Beyond Scrum
Wanneer:
20.03.2018
Locatie:
Capgemini - Utrecht (Leidsche Rijn)
Categorie:
Workshops

Omschrijving

 Uitnodiging 20 maart 2018

 

Avond seminar: Agile Beyond Scrum

 

Op dinsdag 20 maart organiseert de BPUG een avondseminar met als titel "Agile Beyond Scrum". Is jouw organisatie op zoek naar meer agility (flexibiliteit/wendbaarheid)? Is de keuze voor een methode binnen de organisatie lastig? Wil je graag meer Agile werken binnen de organisatie, maar kom je op het gebied van methodieken niet verder dan het alom bekende Scrum? Of denk je wellicht dat Agile een hype is?
Ga dan samen met ons op verkenning, en hoor van drie Agile experts wat de verschillende methodieken inhouden en wat de voor- en ook nadelen zijn en bepaal daarna of één van de methodieken past bij jouw organisatie.

Onderwerpen en sprekers
Wij hebben deze avond drie experts bij elkaar gebracht die op een leuke en interactieve wijze een specifieke Agile methodiek zullen behandelen.

 • Agile Project Framework door Vic Page - Agile Business Consortium
  Vic heeft een brede kennis van Agile methodieken, zowel theoretisch als hands-on. Hij is gecertificeerd Kanban Practitioner, Scrum Master, Agile Project Management trainer en SAFe consultant. Daarnaast neemt hij deel aan de Agile Methods Specialist groep, was hij directeur bij het Agile Business Consortium en is hij chief examiner voor AgilePM® bij APMG International.
 • DevOps door Taco Voorman - Ctrl Improve
  Taco is een strategic agalist en maakt gebruik van zijn kennis van o.a. DevOps om organisaties te helpen bij hun agile transitie. In de afgelopen jaren heeft Taco zich steeds meer verdiept in het veranderen van de persoon, de afdeling, het team én de organisatie in zijn geheel. Vanuit het gedachtengoed; “Persoon, Proces en Organisatie moeten in balans zijn” begeleidt hij organisaties in hun transitie naar bijvoorbeeld een Agile omgeving als DevOps, Scrum en Kanban. Momenteel adviseert hij het management van het CAK, De Hogeschool Utrecht en coacht hij teams bij het UWV. 
 • SAFe (Scaled Agile Framework) door Michiel Penraad en Addo de Visser - Capgemini
  Michiel is een gecertificeerd en ervaren Agile Coach, Product owner, Scrum Master en SAFe consultant. Daarnaast is hij trainer op het gebied van Agile/Scrum en SAFe en werkt hij op dit moment aan het implementeren van SAFe bij KLM.
  Addo is Agile Coach en Scrum Master, en op dit moment werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarnaast is hij schrijver van het boek “Agile – The times they are a-changin”.

Resultaat
Aan het einde van dit seminar weet je dus meer over SAFe, DevOps en het Agile Project Framework. Zo kun je een gefundeerde keuze maken wat je wanneer in kunt zetten en wanneer ook juist niet! Daarnaast is er ruimte voor vragen en discussie, dus breng je eigen casus of vragen mee!

Praktische informatie

Programma:
Catering:
Kosten:

 

16:00 - 16:30 Ontvangst
16:30 - 16:45 Welkom en opening
16:45 - 17:30 Agile Project Framework door Vic Page
17:30 - 18:15 Broodjesbuffet
18:15 - 19:00 DevOps door Taco Voorman
19:00 - 19:45 SAFe door Michiel Penraad en Addo de Visser
19:45 - 20:00 Koffiepauze
20:00 - 20:45 Paneldiscussie
20:45 - 21:30 Afsluiting en netwerkborrel
Broodjesbuffet
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Het avondseminar is van 16:00 uur tot 21:30 uur met als afsluiting een netwerkborrel. Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus wees er snel bij!
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 16 maart 2018. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Capgemini
Straat:
Reykjavikplein 1
Postcode:
3543 KA
Waar:
Utrecht (Leidsche Rijn)
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV