Kalender

Evenement 

Titel:
Agile Centre of Excellence
Wanneer:
24.01.2017
Locatie:
Promista - Barneveld
Categorie:
Workshops

Omschrijving


Aanmelding is niet meer mogelijk, de sessie zit vol


 Uitnodiging 24 januari 2017

 

Agile Centre of Excellence 

 

Op dinsdag 24 januari 2017 organiseert de BPUG in samenwerking met Promista een kennissessie Agile Centre of Excellence met enkele interessante sprekers.

Sessie Paul Wijntjes: Het einde van het project
Als we iets willen realiseren wordt bijna automatisch gedacht in projecten. Maar wat is nu precies een project? Wanneer is een project succesvol? Wat zijn randvoorwaarden voor een succesvol project? Wanneer is een project klaar? In deze interactieve sessie wordt samen gekeken naar het idee, dat we moeten stoppen met het denken in projecten. Denken in projecten zit meestal meer in de weg dan dat het helpt. Wat aan bod komt is o.a. hoe je omgaat met plannen, budgetten, risico’s en andere onderdelen van projectmanagement. Daarnaast zullen we het hebben over de randvoorwaarden die nodig zijn om te stoppen met projectmatig werken.

Sessie Roel Riepma: Hoe Agile is IPMA of toch anders?
IPMA is geen methode, maar een competentieprofiel voor projectprofessionals. Binnen dit profiel wordt een rijk scala aan invalshoeken gegeven, waarmee je kunt komen tot wendbare aanpakken voor projecten. Eén van de kunsten van flexibel professioneel projectleiderschap is in ieder geval om je werkzaamheden en taken steeds opnieuw af te stemmen op de situatie en van daaruit tot een aanpak te komen. Diverse theorieën die IPMA behandelt, teneinde je competenties als projectprofessional te verbeteren, zijn rechtstreeks te vertalen naar Agile-principes van samenwerken in projecten. Roel zal een aantal van deze theorieën toelichten en met de deelnemers in gesprek gaan over de mate waarin deze theorieën toepasbaar zijn voor het wendbaar inbedden en aanpakken van jullie projecten.

Sprekers:
Paul Wijntjes is Agile Coach, Trainer en Facilitator en schrijver van het boek “Het einde van het project”.
Roel Riepma is trainer en schrijver van o.a. Projectmanagement op basis van ICB versie 4 – IPMA B, IPMA C, IPMA-D , IPMA PMO

Praktische informatie

Programma:
Catering:
Kosten:

 

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 20:00 Sessie door Paul Wijntjes (Agile Advies)
20:00 - 21:00 Sessie door Roel Riepma (De Project Academie)
21:00 - 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 20 januari 2017. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Promista
Straat:
Anthonie Fokkerstraat 5
Postcode:
3773 MP
Waar:
Barneveld
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV