Kalender

Evenement 

Titel:
Nieuwjaarssessie
Wanneer:
05.01.2017
Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid - Hilversum
Categorie:
Workshops

Omschrijving

 

 Uitnodiging Nieuwjaarssessie 5 januari 2017

 

Maak een collega bekend met deze kennissessie en stuur deze uitnodiging door.
 

Het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid;

structuur vs cultuur

 

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is gevestigd in een markant gebouw op het Hilversumse Mediapark. Beeld en Geluid bestaat uit het nationale audiovisuele archief en daarnaast de Experience, het nationale media museum. In 2007 is gestart met een groot verander programma: Beelden voor de Toekomst waarin een substantieel deel van de collectie is gedigitaliseerd. Dit programma vormde het begin van projectmatig werken volgens bewezen methodieken. 

Projecten en Programma's worden bij Beeld en Geluid aangestuurd via PRINCE2 en MSP. Op de IT-afdeling wordt daarnaast scrum of agile toegepast. Methodieken die hun waarde bewezen hebben. Alle medewerkers die te maken krijgen met projectmatig werken volgen de PRINCE2-foundation training. De praktijk echter is weerbarstig: gestructureerd een project of programma aansturen is geen vanzelfsprekendheid in de organisatie. In de bedrijfscultuur van Beeld en Geluid is veel ruimte om naar eigen inzicht activiteiten uit te voeren en hebben medewerkers veel vrijheid in het indelen van hun werkzaamheden. Vaak werkt dat prima, maar soms werkt deze vrijheid juist averechts in het behalen van de project- of programmaresultaten. Tijdens de presentatie gaan we nader in op het schipperen tussen een losse bedrijfscultuur en toepassen van gestructureerde methodieken. We doen dit vanuit drie invalshoeken:

1. Beeld en Geluid als geheel - waaraan ligt bedrijfscultuur ten grondslag. De ontstaansgeschiedenis van het instituut en de diversiteit aan activiteiten;
2. De ontwikkeling van projectmatig werken - van een apart projectbureau naar een volwaardig portfolio;
3. Projecten in de praktijk: mislukkingen en succesverhalen.


Unieke locatie

De Nieuwjaarssessie wordt gehouden in het Top2000 Café, een unieke locatie. Als je echt wilt ervaren wat er in een culturele omgeving aan projecten plaatsvindt en hoe het museum er van binnen uitziet, raden we je aan om om 16.00 uur te komen en mee te gaan met de rondleiding die Daniël Mogendorff geeft door het museum. 


Sprekers:
De sprekers tijdens deze avond zijn:

  • Daniël Mogendorff - Unitmanager Bedrijfsvoering.
  • Ingrid Veenstra - Portfolio Manager.
    Ingrid Veenstra heeft een achtergrond in acquisitie, digitalisering en het toegankelijk maken van audiovisueel materiaal, waarbij het zwaartepunt lag op de onderwerpen nieuws,actualiteiten en sport. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van lijn-, verander- en projectmanagement en is nu verantwoordelijk voor beheer van de portfolio van Beeld en Geluid.
  • Koen van de Brug - PMO.
    Koen heeft een achtergrond in communicatie en heeft vijf jaar ervaring in projectmanagement, waarbij hij is begonnen binnen de IT. Eerst als projectleider en vervolgens als Project Management Officer. Hiervoor heeft hij gewerkt bij een commerciële organisatie en nu is hij sinds april aan de slag bij het prachtige Beeld en Geluid als Portfolio Management Officer.

Praktische informatie

Programma:
Catering:
Kosten:

 

16:00 - 18.00 Rondleiding door het museum van Beeld en Geluid
18:15 - 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Sessie door Daniël Mogendorff, Ingrid Veenstra, Koen vd Brug
21:00 - 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk maandag 2 januari 2017. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Straat:
Media Parkboulevard 1
Postcode:
1217 WE
Waar:
Hilversum
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV