Kalender

Evenement 

Titel:
Uitdagingen in teamwerk en ALV
Wanneer:
18.02.2016
Locatie:
Microsoft (kantoor) - Schiphol
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Uitnodiging 18 februari 2016 en

Algemene Leden Vergadering


Uitdagingen in teamwerk 

 Samenwerking en resultaatgerichtheid binnen projectteams


Tijdens deze kennissessie die wij combineren met de ALV, gaan we in op een aantal uitdagingen in teamwerk en sociale samenwerking.

Uitdagingen in teamwerk
Projectmanagers hebben zo hun frustraties in het werken met hun projectteam. Als de teamprestaties onvoldoende zijn, gaan projectmanagers nog harder werken en neemt de focus op planning en resultaat toe. Helaas redden ze het niet met dat alleen. De Bruijn en Veenman nemen je mee langs de as van teamontwikkeling en reiken oplossingen aan om je teamprestatie te verbeteren en je competenties als projectmanager uit te breiden.

Sociale samenwerking
Dat je samen meer bereikt dan alleen, is zo oud als de weg naar Rome. Of zoals Michael Jordan terecht verwoordt: ‘talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships’. Al is niet ieder team even succesvol. Gebrek aan succes wordt vaak toegeschreven aan de ‘x- factor’. Maar hoe kan deze 'x- factor' wel bijdragen aan succes en hoe kun je dit stimuleren als projectmanager? Onderzoek van Alex Pentland - gepubliceerd in de Harvard Business Review - toont aan dat productiviteit (in $) voor een derde wordt bepaald door energie en betrokkenheid buiten formele meetings, en dat “social time” kritisch is voor teamprestatie.

Kortom, het verbinden van mensen is belangrijker dan ooit, en hier speelt technologie een grote rol in. Maar hoe zet je dit optimaal in?

Sprekers:
De affiniteit en kracht van Hans Veenman ligt in het begeleiden en stimuleren van mensen in hun ontwikkeling, in een zakelijke context. Hans is opgeleid en ervaren als personal coach en team coach. Zijn achtergrond is informatietechnologie en organisatieadvies. Hij werkt gestructureerd en met passie, met een natuurlijk gevoel voor proces en in verbinding met mensen.

Leo de Bruijn is de zakelijke en tegelijkertijd mensgerichte manager. Hij leidt grote projecten waarbij inzet van informatietechnologie en verandering van werkzaamheden voor medewerkers een terugkerend thema zijn. Leo heeft ervaren dat het succes van zijn projecten met name wordt bepaald door goed teamwerk en dat hij als projectmanager hier een cruciale rol in speelt.

Jan Depping, Social Collaboration Expert bij Microsoft, daagt jou uit om technologie in te zetten om interactie en ontmoetingen te stimuleren om productiviteit van het team te verbeteren. Laat technologie je samenwerking vergemakkelijken, laat het je verbinden en laat het je meer bereiken. Mission Statement van Microsoft is dan ook: to “empower every person and every organization on the planet to achieve more.”

Praktische informatie

Programma:

Catering:
Kosten:

 

17:30 - 18:15 Ontvangst en eten van een broodje
18:15 - 18:45 Algemene Ledenvergadering
18:45 - 19:45 Uitdagingen in teamwerk door Hans Veenman en Leo de Bruijn
19:45 - 20:00 Pauze
20:00 - 20:45 Sociale samenwerking door Jan Depping, Microsoft
20:45 - 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk maandag 15 februari 2016. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Microsoft (kantoor)
Straat:
Evert van de Beekstraat 354
Postcode:
1118 CZ
Waar:
Schiphol
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV