Kalender

Evenement 

Titel:
PRINCE2 Agile
Wanneer:
06.01.2016
Locatie:
Mediq - Utrecht
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Wegens groot succes is de inschrijving gesloten, de sessie zit helemaal vol Uitnodiging BPUG sessie en Nieuwjaarsborrel

6 januari 2016

 

 PRINCE2 Agile

Hoe 'agile' kun je je project maken?

Tijdens deze Nieuwjaarssessie krijg je inzicht in het nieuwe PRINCE2 Agile raamwerk.

Henny Portman neemt je mee in de opbouw van PRINCE2 Agile en componenten als Lean start-up, Scrum, Kanban, het Cynefin raamwerk en het blended model van PRINCE2 en Agile. Daarnaast staat hij stil bij de 5 gedragscomponenten, de vaste en flexibele projectcontrole-aspecten (tijd, geld, scope, kwaliteit, risico’s en baten) en de achterliggende doelstellingen.

Om vast te kunnen stellen hoe agile een project ingericht kan worden maakt deze methodiek gebruik van het assessmenttool de ‘Agilometer’. De officiële manual beschrijft helaas alleen de randvoorwaarden van het hoogste niveau (5) waarop Agile zo maximaal mogelijk ingezet kan worden. Hoe werkt het op de ontbrekende vier niveaus?

Tijdens een interactief workshopdeel werken we gezamenlijk de ontbrekende levels van deze Agilometer uit. We bepalen de definities van de verschillende aspecten en beschrijven per level het bijbehorende gedrag om zo de ‘agility’ van de randvoorwaarden toetsbaar en inzichtelijk te maken.

Spreker:
Henny Portman is verantwoordelijk voor methoden, technieken, standaards en opleidingen binnen het PM(O) gebied van NN Group. Hij heeft PMO’s opgezet, ingericht en laten samenwerken binnen (Oost-) Europa en Azië. Daarnaast is hij een gepassioneerd PMO consultant, trainer, auteur en blogger. Naast zijn werk binnen NN Group is Henny tevens partner bij Hedeman Consulting. 

Praktische informatie

Programma:Catering:
Kosten:

 

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Sessie door Henny Portman
21:00 - 22:00 Afsluiten en nieuwjaarsborrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding:
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 1 januari 2016. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Mediq
Straat:
Hertogswetering 159
Postcode:
3543 HS
Waar:
Utrecht
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV