Kalender

Evenement 

Titel:
Voorjaarseminar: Heeft het vak Projectmanagement toekomst?
Wanneer:
24.03.2015
Locatie:
Ordina - Nieuwegein
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Uitnodiging Voorjaarseminar - 24 maart 2015

 

Heeft het vak Projectmanagement toekomst?

 De impact van DevOps en Agile Delivery op het vakgebied Projectmanagement

 

Een groeiend aantal organisaties vormt haar veranderorganisatie om van project naar proces gestuurd. Projectteams worden Agileteams. Fases worden sprints. Scope wordt een backlog. Processen kunnen worden geautomatiseerd. Bestaan er straks nog projecten? Betekent dit het einde van de projectmanager? En wat betekent dit voor de rol van PMO?

Drie experts op het gebied van DevOps en Enterprise Agile nemen ons mee in de veranderde wereld. Van de achtergrond en het ontstaan, via de methodieken zelf tot aan de praktijk. In drie sessies worden we geprikkeld waarna we in een paneldiscussie op zoek gaan naar het antwoord op de centrale vraag: Heeft het vak Projectmanagement toekomst?

Dit voorjaarseminar staan drie verhalen centraal:
• Enterprise DevOps en projectmanagement, 
door Jan de Vries
• Demystifying DevOps @Rabobank, 
door Erik Peet
• Optimaliseren van de IT Value Cycle, 
door Jan Buurman

Over de sprekers:

Jan de Vries is bij A.S.R. verantwoordelijk voor de introductie en verbetering van DevOps. Daarnaast is hij trainer/coach op het gebied van o.a. PPM/ITIL/BiSL. Hij is actief lid/werkgroeptrekker bij verschillende vakverenigingen op het gebied van Scaling Agile en DevOps. Jan neemt ons aan de hand van zijn ervaringen mee naar de wereld van “Enterprise DevOps en projectmanagent”. Aan de hand van een aantal ‘oeps’-momenten maakt hij duidelijk waar de uitdagingen liggen.

Erik Peet is sinds vorig jaar manager pro actief beheer binnen Operations bij de Rabobank en is daar verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van Ops. Daarvoor is hij werkzaam geweest als projectmanager en maakte hij 8 jaar geleden de switch naar delivery manager binnen de Development organisatie. Hij heeft daar vorm en inhoud gegeven aan de transitie naar Agile development. Nu brengt hij beide ervaringen bij elkaar in “Demystifying DevOps”.

Jan Buurman is werkzaam bij Business Development van Ordina Beheer. Hij spreekt je op een enthousiaste en boeiende wijze toe en geeft je een kijkje in de nieuwe wereld van ons vakgebied. Nog nooit was de wereld van IT zo volop in beweging als nu! Traditionele denkwijzen en manieren van doen worden massaal aan de kant gezet en ingeruild voor nieuwe. De afgelopen twee jaar horen we vooral DevOps. Na het succes van Agile Development gaan we nu met DevOps de gehele IT Value Cycle optimaliseren. Maar waarom? En waarom nu? Jan geeft antwoord op deze vragen en laat je zien dat DevOps veel meer is dan Continuous Delivery en het bij elkaar in één team zetten van ontwikkelaars en beheerders.

Praktische informatie

Programma:


Catering:
Kosten:

 

16:00 - 16:30 Ontvangst
16:30 - 17:15 Sessie door Jan de Vries, ASR
17:15 - 18:00 Sessie door Erik Peet, Rabobank Nederland
18:00 - 19:00 Buffet
19:00 - 19:45 Sessie door Jan Buurman, Ordina
19:45 - 20:30 Paneldiscussie over de toekomst van Project Management
20:30 - 21:00 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk woensdag 18 maart 2015. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Ordina
Straat:
Ringwade 1
Postcode:
3439 LM
Waar:
Nieuwegein
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV