Kalender

Evenement 

Titel:
De twee beste sessies van seminar 2014
Wanneer:
07.01.2015
Locatie:
NS Hoofdkantoor - Utrecht
Categorie:
Workshops
 

Omschrijving


 Uitnodiging BPUG sessie en Nieuwjaarsborrel

7 januari 2015

 

 De twee beste sessies van seminar 2014

 

BPUGnl herhaalt de twee best scorende sessies van het seminar 2014. Wat ons betreft een must voor iedereen die de sessies op het seminar hebben gemist. Aansluitend aan de sessies organiseert BPUGnl een nieuwjaarsborrel voor al haar leden.
 

Oeps, de wendbare waterval

door André van Egteren
Plannen met de watervalmethode maakt uitkomsten voorspelbaar. Maar wat als de omgeving zo snel verandert dat de wensen van de betrokken partijen veranderd zijn tegen de tijd dat je het project oplevert? Is je project wel geslaagd als het dan niet meer voldoet aan de wensen van de gebruikers, eigenaren en beheerders?

Programmamanager André van Egteren neemt je mee in de wereld van OEPS: Onverwachte Events in de Project Structuur. Een inspirerend betoog over de toepassing van AGILE-principes in een watervalwereld: de stationsverbouwingen voor de OV-Chipkaart poortjes. Een wereld vol tegenstrijdige belangen, veranderende omgevingen en onverwachte events waar voorspelbaarheid een illusie blijkt. Een wereld waarin Positief Leiderschap nodig is voor succesvolle projecten.

Na deze sessie loop je anders door een station!

Spreker:
André van Egteren
leidt het programma dat 82 stations verbouwt voor de OV-chipkaart. Na diverse managementfuncties richt hij zich binnen NS de laatste 15 jaar op complexe projecten en programma's. Zijn stijl kenmerkt zich door verbindend, positief leiderschap.


Agile Teambuilding - De sleutel tot resultaten

door Remi-Armand Collaris
Agile en Scrum zijn dé hype op dit moment. Toch maken veel teams de hooggespannen verwachtingen ‘nog’ niet waar. Werkt Agile dan toch niet of is er iets anders aan de hand?

Zit u midden in een Agile transitie? Doen uw teamleden hun uiterste best? Volgt u alle spelregels van scrum maar blijven resultaten toch achter? Voelen de ‘retrospectives’ een beetje mak? Dan is uw team wellicht nog niet echt een team.

In deze workshop gaat u hands-on aan de slag met het teambuildingmodel van Lencioni (uit zijn boek De Vijf Frustraties van Teamwork). U steekt de thermometer in uw team en maakt kennis met een nieuwe werkvorm die u meteen in uw volgende retrospective kunt toepassen.

Spreker:
Remi-Armand Collaris
is Agile coach en auteur van een tweetal Agile boeken. Hij gelooft dat het succes van organisaties wordt bepaald door de mate waarin talenten van medewerkers tot bloei komen. Hij ziet Agile als een belangrijk hulpmiddel daarbij.

Praktische informatie

Programma:Catering:
Kosten:

 

18:15 - 19:00 Ontvangst en eten van een broodje
19:00 - 20:00 Sessie door André van Egteren - NS
20:00 - 21:00 Sessie door Remi-Armand Collaris - Lagant
21:00 - 22:00 Afsluiten en nieuwjaarsborrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding

Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 2 januari 2015. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
NS Hoofdkantoor
Straat:
Laan van Puntenburg 100
Postcode:
3511 ER
Waar:
Utrecht
 
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV