Kalender

Evenement 

Titel:
Goed opdrachtgeverschap
Wanneer:
05.11.2014
Locatie:
Mediq - Utrecht
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Uitnodiging 5 november 2014

 

Goed opdrachtgeverschap

 De blinde vlek van het management?

 

Goed opdrachtgeverschap is een belangrijke succesfactor voor projecten. Toch is het een nog weinig ontwikkeld gebied. Je kunt nog steeds een managementopleiding volgen zonder iets over opdrachtgeverschap te leren. Daarnaast hebben organisaties veelal geen beleid voor de verbetering van opdrachtgeverschap. In de praktijk leidt dit tot gebrekkige besturing van projecten. Hoe kun je het opdrachtgeverschap van projecten nu verbeteren?

In deze deels interactieve sessie deelt Michiel van der Molen zijn ervaringen met de professionalisering van opdrachtgeverschap. Hij laat zien hoe de Vier Principes van Succesvol Opdrachtgeverschap werken en – op basis van jarenlang praktijkonderzoek – welke resultaten hiermee zijn behaald. Je onderzoekt zelf hoe je hier vanuit je eigen rol aan bij kunt dragen.

Spreker
Michiel van der Molen (Molen & Molen) heeft ervaring met veranderingen in de rollen van opdrachtgever, project- en programmamanager, manager projectmanagement, adviseur, trainer en auditor. Zijn boek: Projectmanagement voor opdrachtgevers. De vier principes van succesvol opdrachtgeverschap, een bewerking van PRINCE2 voor opdrachtgevers is met ruim 12.000 verkochte exemplaren een standaardwerk geworden. Hij schreef verder onder meer: Batenmanagement draait om mensen en Waarom doen we dit eigenlijk? De businesscase als succesfactor voor projecten.

Praktische informatie

Programma:Catering:
Kosten:

 

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Sessie door Michiel van der Molen
21:00 - 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u snel aan! Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 31 oktober 2014. Toelating geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Mediq
Straat:
Hertogswetering 159
Postcode:
3543 HS
Waar:
Utrecht
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV