Kalender

Evenement 

Titel:
Earned Value Management (EVM)
Wanneer:
17.09.2014
Locatie:
Hedeman Consulting - Hilversum
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Uitnodiging 17 september 2014

 

Earned Value Management (EVM)

 Projectmanagers zijn net mensen

Mensen zijn van nature optimistisch. Voor projectmanagers betekent dat: ze schatten de status van hun project te gunstig in, onderkennen problemen te laat en wachten te lang met het nemen van adequate maatregelen. Totdat duidelijk is dat de opleverdatum zeker niet gehaald gaat worden. Er zit niets anders op dan het slechte nieuws te brengen. “Hadden we dat maar eerder geweten….”.
 
Joost Claerhoudt laat zien hoe Earned Value Management (EVM) je helpt om grip te krijgen op je projecten. EVM is een beproefde methode waarmee je objectief de voortgangs- en budgetstatus van je projecten kunt vaststellen en nauwkeurige voorspellingen kunt doen over de opleverdatum en de uiteindelijke kosten. 
 
Voor (project)managers, PMO-ers en finance-medewerkers die willen weten hoe hun projecten en portfolio’s er werkelijk voorstaan, zodat tijdig adequate maatregelen kunnen worden genomen.
 
Onderwerpen:
- Wat is Earned Value Managent  (en wat is het niet)?
- Hoe pas je EVM pragmatisch toe?
- Wat voegt EVM toe?
 
Joost Claerhoudt is bijna 30 jaar werkzaam als project-, programma- en lijnmanager in ICT-gerelateerde omgevingen. Hij kwam in de jaren ’90 in aanraking met EVM en past dat sindsdien veelvuldig toe. De laatste jaren adviseert en begeleidt Joost als zelfstandig consultant organisaties bij de invoering van EVM in hun projectportfolio.
 

Praktische informatie

Programma:Catering:
Kosten:

 

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Sessie door Joost Claerhoudt
21:00 - 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u snel aan! Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 12 september 2014. Toelating geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Hedeman Consulting
Straat:
Mozartlaan 25 (Wisseloord Studio's Hilversum)
Postcode:
1217 CM
Waar:
Hilversum
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV