Kalender

Evenement 

Titel:
Hoe stel je een portfolio samen?
Wanneer:
03.07.2014
Locatie:
Mediq - Utrecht
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Uitnodiging 3 juli 2014

 

Hoe stel je een portfolio samen?

 Based on a real life story...

 

De organisatie bestaat uit 3 besturingslagen, 9 verschillende internationale Business Units, die weer opgedeeld zijn in afdelingen als Kanalen en Sales, Product en Client Segmenten, Operations, ICT en Staven. De strategie wijzigt regelmatig en er is significante maatschappelijke onrust. Resultaten staan onder druk en de projecten lopen niet goed… Hoe stel je in een dergelijke complexe omgeving een portfolio samen?

De toelichting
Sr. Project Portfolio Manager Dré Versteeg neemt u mee naar een omgeving waar PPM, met de nodige problemen toch geïmplementeerd is. Vrijwel alle aspecten van PPM zijn aan bod gekomen en niet alles verliep altijd even succesvol. Hoe is het Portfolio uiteindelijk toch samengesteld. Wat kunnen wij hier van leren en waarom is een PPM implementatie en het managen van een Project Portfolio steeds weer anders?

In een interactieve sessie verkennen wij met elkaar het implementatiepad, de samenstelling van een Portfolio, welke zaken wel werken en welke niet. Vinden we de belangrijkste oorzaken van succes en falen met elkaar? En wanneer is PPM nu een succes en wanneer heeft het echt gefaald?

Je krijgt een blik achter de schermen over de ambities, de strijd, de gemiste kansen en de successen van een implementatie van een Project Portfolio Management in een complexe en roerige omgeving.

Spreker
Dré Versteeg is ruim 15 jaar actief als Programma- en Project Portfolio Manager in grote complexe organisaties. Zijn focus ligt op het ontwerp, de implementatie en de executie van PPM en alles wat daarbij komt kijken. Dré verteld boeiend over zijn ervaringen en stelt vragen waar niet altijd een eenduidig antwoord op te geven is.

Praktische informatie

Programma:Catering:
Kosten:

 

18:15 - 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 - 19:00 Welkom en introductie
19:00 - 21:00 Sessie door Dré Versteeg
21:00 - 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u snel aan! Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 27 juni 2014. Toelating geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Mediq
Straat:
Hertogswetering 159
Postcode:
3543 HS
Waar:
Utrecht
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV