Kalender

Evenement 

Titel:
Agile Projectmanagement
Wanneer:
26.02.2014
Locatie:
Ordina - Nieuwegein
Categorie:
Workshops

Omschrijving


 Uitnodiging 26 februari 2014

 

Agile...

een aanwinst voor elk project?

 

Het is pijnlijk dat ‘Agile’ zo’n hype is geworden, dat er niet eens wordt stil gestaan bij de vraag of Agile wel in elke situatie zoveel meerwaarde heeft. De Agile methoden lijken geen directe verbinding te hebben met bestaande projectmanagementmethoden en het is de vraag hoe dat tot zijn recht komt nu álles plotseling ‘Agile’ lijkt te moeten zijn.
 
Agile Project Management (Agile PM) is een projectmanagement aanpak die gebaseerd is op DSDM. DSDM bestaat al zeker 20 jaar en de meest recente versie heet DSDM Atern. ‘Agile PM’, is weer een subset van Atern.
 
Bert Hedeman, Henny Portman en Ron Seegers schreven een toegankelijk en praktisch boek waarbij de principes en de specifieke technieken van Agile PM helder worden beschreven. Het boek beschrijft ook hoe Agile en Agile PM zich verhouden tot de bestaande PM-werkwijzen en duidt de verschillen én de valkuilen.
 
De schrijvers nemen je op deze avond mee en laten zich graag uitdagen: 
wat is Agile en wat kan het wel/niet?
wat kun je met Agile PM
hoe Agile PM wel/niet combineren met PRINCE2, SCRUM, Lean Six Sigma of portfoliomanagement
 
Bert Hedeman is partner bij Hedeman Consulting en werkt als consultant, trainer en auteur van diverse standaardwerken binnen het PM vakgebied.
Henny Portman werkt binnen het PM(O) domein van ING Insurance en Investment Management en is 1 dag in de week als partner verbonden aan Hedeman Consulting.
Ron Seegers is directeur van Projectmeester training en coaching en traint o.a. Agile PM. Hij is net als beide anderen (mede-)auteur van diverse PM-boeken.
 

Praktische informatie

Programma:
Uw gastheer:
Catering:
Kosten:

 

17:45 - 18:30 Ontvangst en eten van een broodje
18:30 - 19:00 Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering
19:00 - 21:00 Workshop
21:00 - 21:15 Afsluiting
21:15 - 22:00 Napraten tijdens de borrel
Frank Oeben
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding

Aanmelden kan via de website tot uiterlijk vrijdag 21 februari 2014. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Ordina
Straat:
Ringwade 1
Postcode:
3439 LM
Waar:
Nieuwegein
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV