Kalender

Evenement 

Titel:
BPUG-seminar 2014
Wanneer:
03.06.2014
Locatie:
Jaarbeurs Utrecht - Utrecht
Categorie:
Seminar

Omschrijving

Op dinsdag 3 juni 2014 organiseren wij voor de 17e keer ons jaarlijks BPUG seminar. Dit jaar luidt het thema:

"Planet Agile"

Een dag waar alle best practices op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement bij elkaar komen. Een uniek event, in de Jaarbeurs Utrecht, waarbij u als professional toch niet mag ontbreken? 

We verwachten circa 400 bezoekers. 
Een sterk groeiende vereniging met een zeer actieve LinkedIN groep van bijna 2.000 leden. 
U staat centraal tussen de workshopzalen en wordt onderdeel van het programma. 
Ruime pauzes tussen de sessies om te netwerken.
Een programma met een goede balans tussen kennis en de toepassing in de praktijk.
Vorig jaar een zeer goede waardering van gemiddeld een 7,5.

Thema

Projecten komen niet langer van een andere planeet. Ze spelen mee in de voorhoede van organisaties. Bouwen mee aan concurrentiekracht, aan beter, efficiënter en uiteindelijk duurzamer. Ze teamen met de staande organisatie, spelen mee op het veld en brengen specifieke expertise en best practices in. 

De grens tussen de project- en bedrijfsorganisatie verdwijnt. Methodieken die vooral moeten ‘beheersen’ worden ingehaald door kometen die soms nog sneller gaan dan de business ontwikkelingen zelf. Alles is veranderlijk, alles is ‘agile’. Kunnen we dus meer ‘agility’ toevoegen aan onze bestaande manier van werken in projecten, programma’s en portfolio’s?

De projectmanager is niet langer succesvol wanneer hij alleen de gevraagde output oplevert. De projectmanager teamt met zijn opdrachtgever en samen moeten zij zorgen voor een werkende oplossing. Goede interactie en communicatie, telkens weer en opnieuw, net zolang totdat de doelstellingen zijn gerealiseerd met het beperkte geld en de tijd die beschikbaar is. Dat bepaalt het succes!

Daarbij is het Agile gedachtegoed soms adequaat, maar soms ook niet. 

Dit BPUG Seminar voert daarom de discussie: Wat kan de Agile filosofie ons leren? Kunnen we meer ‘agility’ toevoegen aan onze bestaande manier van werken in projecten, programma’s en portfolio’s? Wanneer houden we vast aan methodieken als PRINCE2, MSP, MoP en P3O die ons al jaren goede diensten bewijzen? Durven we kritisch te kijken naar wat werkt voor de business of verschansen we ons liever in onze eigen ruimtecapsule? Zijn we in staat gezamenlijk de best passende aanpak te kiezen in relatie tot de situatie en doelstellingen? 

Kom ook, dan verkennen we samen Planet Agile!

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact op met Jolanda Zwaan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-46522120.

 

Locatie

Locatie:
Jaarbeurs Utrecht
Straat:
Jaarbeursplein
Postcode:
3521 AL
Waar:
Utrecht
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV