Kalender

Evenement 

Titel:
Verandercocktail: mix van MSP, PRINCE2, MSF en PMC
Wanneer:
19.11.2013
Locatie:
Intermetzo (locatie Zonnehuizen) - Zeist
Categorie:
Workshops

Omschrijving

Op dinsdag 19 november 2013 geeft  Dhr. Frans van der Steen van KPN Consulting een sessie over:

 Verandercocktail: mix van MSP, PRINCE2, MSF en PMC*

 Praktijkcase: Jeugdzorg in de cloud

Intermetzo Zonnehuizen is een zorgverlener aan kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 21 jaar.
 
Als organisatie brengt Intermetzo haar ICT naar de Cloud en zorgt voor het ontsluiten van deze ICT naar medewerkers, cliënten, belanghebbenden, ketenpartners en financiers. Deze verandering  introduceert nieuwe functionaliteit in het primaire proces, vraagt om  nieuwe demand-supply processen en impliceert een grote verandering voor de ICT afdeling. 
 
Om de verandering in goede banen te leiden is Intermetzo een programma gestart dat gebruik maakt van een mix van MSP, PRINCE2, MSF en PMC. Deze mix maakt het mogelijk de samenwerking tussen de vele verschillende organisaties op een goede manier vorm te geven. SharePoint is gebruikt als projectmatige samenwerkingsomgeving waarin alle elementen samenkomen.
 
Tijdens de inleiding wordt de aanpak getoond en de resultaten besproken. Daarnaast wordt gediscusieerd over de leerervaringen tot nu toe vanuit het veranderteam.
 
Spreker:
Deze avond wordt begeleid door  Frans van der Steen. Frans is bedrijfskundige bij KPN Consulting en geeft leiding aan veranderingen in organisaties als interim- en programmamanager. Hij doet dit vooral binnen dienstverlenende organisaties, zorg en onderwijs. Hij werkt bij voorkeur op het snijvlak van business en IT om daar al dan niet projectmatig verbeteringen door te voeren. Hij haalt veel energie uit het mobiliseren en ontwikkelen van mensen.
 
* MSF: Microsoft Solutions Framework, PMC: Projectmatig Creëren


Programma:


Uw gastheer:
Catering:
Kosten:


18:30 - 19:00 Ontvangst
19:00 - 21:00 Workshop 
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
Mark Bosma
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Inschrijving geschiedt in volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via de website tot uiterlijk vrijdag 15 november 2013. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Locatie

Locatie:
Intermetzo (locatie Zonnehuizen)
Straat:
Utrechtseweg 69
Postcode:
3704 HE
Waar:
Zeist
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV