Bestuur

 

Het bestuur bestaat uit minimaal 3 en maximaal 7 (onbetaalde) leden. Momenteel zijn dit er 5. Bestuursleden worden na verkiezing door de ALV voor 3 jaar benoemd. Naast het dagelijkse bestuur; voorzitter, secretaris en penningmeester, heeft het bestuur functionarissen voor seminar en website, kennisdeling en externe relaties. Leden die een actieve rol in de vereniging willen, kunnen dit kenbaar maken via de voorzitter van de vereniging.

Naam: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Organisatie: DOLGOZ
Bestuursfunctie:

ws wijnand lens  
Voorzitter
Wijnand Lens is reeds 30 jaar werkzaam in de wereld van projectmanagement in diverse rollen. Begonnen als programmeur van planningssoftware, is hij doorgegroeid naar projectmanager, programmamanager en business consultant op het gebied van verbetering van project- en programmamanagement-processen.
De laatste jaren is hij zeer geïnteresseerd geraakt in PMO en als senior Portfolio Ondersteuner en manager PMO heeft hij een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van de afdeling PMO bij de Rabobank.
Voor de Rabobank is Wijnand betrokken geweest bij de invoering van centraal projectmanagement bij onder andere CJIB, IND en gemeente Groningen.
Als manager van de productontwikkeling van de projectmanagementtool Augeo heeft Wijnand heel veel ervaring opgedaan met de internationale project-managementwereld. Uit deze periode stamt ook zijn passie om trainingen te geven en mensen te coachen.
Wijnand is open, direct, enthousiast, flexibel, authentiek, gedreven en doelgericht. Hij kan zeer goed zelfstandig werken maar excelleert in teams. Hij is gewend om partijen bij elkaar aan tafel te brengen en gezamenlijk te leiden naar de best mogelijke oplossing.

  

Naam: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Organisatie: geen
Bestuursfunctie:

pasfoto janmarius ws
 
Penningmeester
Jan Marius van Ree is 37 jaar werkzaam geweest in de ICT. Hij is gestart als programmeur bij de toenmalige NMB (nu ING) en doorgegroeid via technisch- , functioneel ontwerper naar projectmanager. Tussendoor is hij een aantal jaren als lijnmanager werkzaam geweest. Hij heeft diverse type projecten gedaan zoals: IT-infrastructurele-, applicatie ontwikkeling, organisatie-, lean projecten en de integratie- en ontvlechting van de IT-infrastructuur en organisatie van verschillende bedrijven.
Naast zijn werk is Jan Marius altijd actief geweest in het vrijwilligerswerk. O.a. bij het Ned. Rode Kruis als leidinggevende op telecommunicatie gebied, secretaris van een schoolbestuur en penningmeester van een kerk. Daarnaast heeft hij ook nog hobby’s waarvan hij er nu één deels combineert met de BPUG, n.l. filmen. Verder fietst en wandelt hij graag.

 

Naam: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Organisatie: Nena Consultancy
Bestuursfunctie:

 pasfoto naoual 
Secretaris en Marketing & Communicatie
Naoual Neddaoui heeft meer dan 10 jaar PMO ervaring. Als zelfstandige heeft zij diverse rollen op het gebied van project-, programma en portfolio management bij diverse opdrachtgevers vervuld.
Passie, plezier en energie zijn de rode draad in haar leven. Zij richt zich graag op het oplossen van problemen en houdt zich bezig met verbinding, verbetering en ontwikkeling.
In 2017 is Naoual als secretaris toegetreden tot het BPUG Bestuur. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de portefeuille marketing & communicatie.

 

Naam: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Organisatie: Mark Bosma Projectmanagement
Bestuursfunctie:

pasfoto mark bosma klein  
Algemeen bestuurslid
Mark is sinds enige jaren actief voor de BPUG en sinds het voorjaar van 2015 toegetreden tot het bestuur. Hij ziet de BPUG als een netwerkorganisatie van mensen met hun professie in projecten. Professionals die elkaar aardig wat te bieden hebben. Of het nu om het delen van kennis gaat, concreet samenwerken aan een artikel of product, het uitwisselen van commerciële contacten of zelfs het aan elkaar verlenen van concrete opdrachten. Het is zijn ambitie om de BPUG leden juist hiervan bewust te maken. Samen met het bestuur en de Community voor Projectmanagers probeert hij vorm te geven aan deze ambitie.

 

Naam: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Organisatie: Ordina
Bestuursfunctie:

pasfoto fred  
Algemeen bestuurslid - Kennisdeling
Fred Bruls heeft ruim 25 jaar ervaring met het vak projectmanagement en aangrenzende vakgebieden. Sinds 1999 is Fred werkzaam in de ICT sector waar hij met name projecten heeft geleid op het gebied van Business Intelligence. De laatste 10 jaar heeft Fred zich meer ontwikkeld richting de governance van project- en programmaportfolio’s en de inrichting van PMO’s.
Een van de passies van Fred is door het overbrengen van kennis en coaching zich te laten ontwikkelen in hun vakgebied. Deze passie heeft Fred vertaald door zich te laten accrediteren tot PRINCE2 en P3O trainer.
Fred is in 2016 toegetreden tot het bestuur van de BPUG en kan zijn ei prima kwijt in de portefeuille Kennisdeling.

 

Naam: Marion Braams
Organisatie: CGI
Bestuursfunctie:

  
Algemeen bestuurslid 
Marion heeft meer dan 30 jaar ervaring met IT. Direct na haar studie Informatica ging ze het werkveld in en het heeft haar nooit meer losgelaten. Alle rollen, van beheer, testen, adviseren, innoveren en programmamanager heeft ze vervuld. Op dit moment werkt ze bij CGI op het gebied van IT en een regie transitie.
Haar passies zijn talen en culturen (en vooral de verschillen daarin), reizen en leren.
Marion is in februari 2017 toegetreden tot het bestuur van BPUG. Zij is al lid sinds 2006.
 
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV